SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Osby
Fotboll

T-T-T-Toppen
2024-06-06 11:11

Torsdag, Toppmatch, Trepca, det var det som väntade denna kväll när vi tog emot serieledarna på IP. En match där vi var lite spända på vad som komma skulle. Gästerna har gått som tåget på sistone och månne är det för att flertalet jobbar inom järnvägen? De har även den överlägsne skytteligaledaren Rama med sig och det blir tufft att hålla reda på honom. 

Vi fattas några gubbar idag exempelvis Lindmark som blev ordentligt sjuk efter derbyt senast. 
Sandberg tar Mattes plats i ledarstaben idag då den senare får se matchen från läktaren. Som det blev får han kanske sitta kvar där. 
 
1
Gästerna rivstartar och redan efter ett par minuter har de haft ett par bra halvchanser.  
Det går fort och vi tillåts inte riktigt in i matchen förrän efter en kvart ungefär. 
Albin fixar en frispark utanför straffområdet i farligt läge. 
Midde slår den jättebra över muren och målis räddar vid stolpen lika fint till hörna. Inget på den men Liam får en ny som inte heller leder till något. 
En snabb omställning på den ger Trepca fint och ganska fritt läge lite från höger men skott strax utanför bortre stolpen av tidigare nämnde Rama. 
 
Vi har några hörnor med varierande resultat. Dessa innefattar dock inga mål. 
Nu har vi tagit över och dikterar mycket av spelet. 
Midde åker på en rejäl flygtur sedan en mittback mittback kommit in sent. Han slår själv och en fin bana på bollen men den dyker lite för sent. Sen sätter han sig ner och har ont efter tacklingen. Ett byte måste till.
Edi blir snart nergjord på samma ställe efter uppehållet. Albin. Bra slagen som tar i muren, går mot mål och sen kalabalik utan att vi får in bollen. 
Nu är vi riktigt bra och jag sitter och väntar på utdelningen vi är förtjänta av. 
 
Ett nytt bra läge med passning snett inåt och skott över av Kroon. 
Nu kommer vi i våg efter våg. Trepca har fallit tillbaka en del men är fortfarande vassa i sina kontringar. 
Edi löper långt och får hörna. Skulle vara roligt att veta hur många sådana vi haft hittills i serien för det är många. 
Alvin tar emot hörnsparken och  vänder bort, lite som mot Wisseltofta sist. Avslutet blir lite löst och målis tar. 
Albin blir nergjord och i samma situation även Saistam. Frispark i bra högerläge. Kanske lite för långt till höger. Vem har en vänstetfot?  
Vi har ett längre avbrott, när en Trepca-spelare fick en smäll i situationen. Stukad fot och byte måste till för gästerna. 
Vi är inne i 56:e minuten av första halvlek. 
Sen kör vi igen och Albin med frisparken vi fick för en evighet sedan. 
Ett lyft och bollen dimper ner rakt framför fötterna på minst två par fötter med vita strumpor men bolluslingen vill inte in. 
Sen slut. 
 
Paus
Vi gör en riktigt bra halvlek och reser oss från den första kvarten som var jobbig. Vi kunde haft ett par måls ledning dessutom. Om bara om inte fanns.
Det verkar bli en mindre novell av detta men fortsätt läsa för all del. 
 
2
Vi skaffar hörna direkt. 
På efterspelet får Edi bollen ute till höger. Han slår ett inlägg som målvakt petar bort men inte bättre än att den går till Saistam som sätter 1-0 bara två minuter in i halvleken. 
Direkt på avspark får Trepca frispark i bra läge. Leder till skott i burgaveln. 
Vi skapar mer och även fler hörnor utan utdelning. 
Adam löper på en boll som en försvarare försöker täcka undan för målvakt att plocka. Adam som är honom i ryggen krånglar in ett av sina långa ben i händelsen och petar in 2-0 förbi den förvånade keepern. Minut 58. 
 
Trepca hörna. Det är en variant med skott över. 
Ett drömanfall på vänsterkanten med inspel till ren Edi men skottet långt över. 
En stökig situation där Liam blir nedgjord bakifrån när han är igenom på vänsterkanten leder till turbulens milt sagt. Det blir bunkagille när alla spelare på plan plus ett antal från bänkarna vill göra domarens jobb. Denne klarar dock det helt ok själv när han delar ut gult till Liam och rött till försvararen som efteråt dessutom satt till pannan mot vår brevbärare som alltid levererar, i motsats till arbetsgivaren som ofta får kritik. 
 
VP som aldrig skjuter, vi får ändra det uttrycket för det var andra i år, gör just det och drar bollen i ribban. Vilket mål det hade varit. 
Adam ren från mittlinjen. Han gör bort en upphinnande försvarare och avslutar men festräff och målvakt tar lätt. 
Vi får frispark på mittplan. Benne, med två assist idag, uppfattar att Albin är sopren på vänsterkanten. Försvararna står och tittar på annat och är inte med alls. Ekström kommer fri och chippar otroligt snyggt in 3-0 i minut 78. 
 
Skyttekung Rama atombombar in 3-1 från långt avstånd. 
Det blir ofta i dessa lägen lite oroligt och nu försöker Trepca trycka på. Ny farlig frispark utanför straffområdet. Usch då. I muren. 
En dålig utspark från Trepcas målvakt ger Albin öppet mål från distans. Han halkar på vår i annars oklanderliga gräsmatta, 🙄, och bollen går utanför. 
Sen Anton med superräddning till hörna. Ny som ger farligt frisparksläge. Bollen tar vägen någonstans men minns inte var för jag ser domaren göra washout med händerna för att visa att det är slut när frisparken är slagen. 
 
Vilken match det blev och vilken match vi gör. Med tanke på hur Trepca levererat på sistone steppar vi upp och gör det otroligt bra. 
Jag vet inte hur jag ska skriva utan att någon inte får sin del av kakan som utdelar omdömen men jag vill börja med att berömma mittfältet där VP vinner matchen mot Trepcas mycket omskrivne spelare, den vindsnabbe och tekniske nr.22 Omer Nader som välförtjänt tar priset som gästernas bäste spelare. Att Alexander Saistam gör 90 minuter idag gjorde gott både för oss och speciellt för honom. Vilken gigant han är ikväll.
 
Priset som bäste hemmaspelare gick till Albin Ekström, även han på mitten idag, och jag finner just nu inte de rätta orden för den insatsen men han var en stor anledning till vinsten. 
Vi hade en backlinje som mer eller mindre plockade bort Rama, allt annat också för den delen. Vi fick snurra friskt bland de tre på topp som ömsom sprang ömsom vilade på bänken, hästjobb alltså. 
Vinnarviljan och offerviljan syntes överallt där det vid tillfälle jagades boll från eget straffområde diagonalt ner till motståndarnas hörnflagga, allt för att döda matchen. 
 
Nästa vecka är vi tillbaka på IP då det vankas viktigt derby, då mot Hästveda IF. Som vanligt 19.00. 
Ses då
Text: Roger Engqvist 
 
Dagens matchvärd Oredssons elektriska utsåg som sagt Rahel Omed Nader och Albin Ekström till matchens lirare i vardera lag. Ytters välförtjänt i bägge fallen. 
 
 

 


Nyhetsarkiv
T-T-T-Toppen2024-06-06 11:11
Hetast i Sverige2024-06-02 10:41
Kung med keps2024-05-24 10:56
Ett steg framåt2024-05-18 13:10
Bättre 2024-05-04 21:17
Tre raka2024-05-02 09:24
46 timmar2024-04-27 15:27
Kulram2024-04-20 21:01
Lysande premiär2024-04-13 20:42
Stabilt2024-03-16 17:03
Det gick ju bra2024-03-09 19:07
Samma som ifjol2024-02-29 08:53
Vad mer kan man begära 2024-02-24 16:50
En genomkörare 2024-02-17 17:10
Nu drar säsongen igång2024-01-13 12:53
 
Följ oss på sociala medier
Team 1919 sponsorer