SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Osby
Fotboll

Om klubben

IFK Osby

Idrottsföreningen Kamraterna (IFK Osby) är en gammal anrik förening, bildad 1919, som har fostrat många bra spelare genom åren. Spelare som Arnold Kroon, Tommy Axelsson, Tomas Nyman, Pål Lundin, Tomas Johansson är de spelare från klubben som har skördat de största framgångarna i andra föreningar som Öster, Trelleborg, IFK Hässleholm.

 

Ungdomsverksamhet

Föreningen idag är en klubb med bred ungdomsverksamhet från fotbollsskolan 5år till 7år och flickor/pojkar 8år till flickor/pojkar 16år. För att få alla ungdomar till att trivas i vår förening så pågår det ett utbildningsprogram där vår målsättning på att alla ledare skall genomgått olika utbildningar som arrangeras av Skånes FF.

 

Representationslag

Klubbens herrlag placerar sig för närvarande i division 5. Målsättningen för klubben är att vi skall få ett attraktivt herr lag med många egna spelare fostrade från vår verksamhet och därmed öka intresset i Osby för vår förening.

Klubbens damlag är en sektion på stark frammarsch. Damlaget spelar i division 3 och DU i div.2 och 3 men målsättningen är naturligtvis att man skall avancera i serie systemet. Naturligtvis skall även spelare till damlaget hämtas från de egna leden i föreningen där man har fått en bra fotbollsutbildning genom ledarutbildning.

 

Medlemmar 

Medlemsantalet i föreningen är ca 760 st. Med egna spelare som gör klubben attraktiv i Osby så hoppas vi på att denna siffra ökas inom några år.

 

Idrottsplatser

Klubben bedriver sin verksamhet på två olika platser i Osby. Gamleby idrottsplats som ligger på östra industriområdet är en välbesökt arena med en 7 och en 11-mannaplan. Huvudsak används denna till ungdomssektionens fotbollsmatcher.

Huvudarenan är en annan välbesökt idrottsplats med tre gräs- och två konstgräsplaner som är belägen nära centrum i Osby. Här bedrivs träningar och är matcharena för både representationslag och U-lag. Här ligger även föreningens kansli.

 
Följ oss på sociala medier
Team 1919 sponsorer